fotomaniac.dk ©
 
Kiwi & Danish pastry
Kiwi & Danish pastry

Kære dagbog.

Fredag d. 4. December 2009:

Det har øsregnet 4 dage i streg nu. Sidder bare her i Jarrods lejlighed og tænker. Besluttede mig for at holde op med at ryge igår. Igen. Det er nu 24 timer siden. Lysten til at fotografere er stadig så godt som ikke eksisterende og jo mere jeg tænker, jo mere må jeg indrømme at jeg ikke er særligt vild med Auckland. Jeg tænker meget på at tage hjem og har svært ved at se at det hele nytter noget som helst. Der er lang tid til midt Januar, hvor næste møde med News Magazines er, og som det ser ud nu, så har jeg svært ved at tro på at jeg overhovedet får det job. Hvis ikke, skal jeg jo alligevel hjem. Hvorfor ikke bare tage hjem nu?

Mandag d. 7. December 2009:

Det har været en rigtig god weekend. Jarrod og jeg fik en god lang snak fredag aften. 4 dage med øsregnvejr i hans lejlighed alene, har ikke været så nemt for mig. Jeg har let ved at lulle mig selv ned i en mere eller mindre depressiv tilstand, hvor min eneste udvej, synes at være at give op. Jarrod har lovet at hjælpe mig, og med et fast job inden for rekruttering, har han masser af erfaring inden for salg og hvordan man booker møder for folk. Nu er planen at han leger agent for mig, et stykke tid og prøver at booke mig nogle møder i branchen her i New Zealand. Desuden har han lovet at hjælpe mig med at holde mig på sporet og lave løbende ugeplaner, så jeg ikke går helt i stå. Weekenden er gået med location scouting til et tema om lam og der har også været tid til et par ture til de smukke strande med sort sand. Landskabet her er så smukt og fuld af frodige bjerge og regnskove med masser af bregner, eksotiske planter og fugle. I øvrigt sendte min far mig danske saltlakridser i fødselsdagsgave. Det er aldeles umuligt at finde saltlakrids her. Ingen har nogensinde hørt om det! Det er en stor fornøjelse for mig at byde kiwi'erne på dansk saltlakrids, når Jarrods venner kommer på besøg. Deres ansigtsudtryk er ren gave i sig selv og ingen kan på nogen måder fordrage dem. Heldigvis kan jeg så få mine lakridser for mig selv...

Torsdag d. 10. December 2009:

Jeg har i går været til møde med mad magasinet Dish, som er NZ's svar på Mad & venner. Det er gået rigtig godt, og de var yderst imponerede over min mappe. De vil vende tilbage til mig i starten af det nye år, for at tale nærmere om specifikke opgaver for dem. Så humøret var højt igår og jeg er meget spændt på at høre mere fra dem. Selvom jeg nu har prøvet det så mange gange, at få en yderst positiv tilbagemelding efter et møde, for derefter ikke at høre en bjelde, så er det alligevel svært at få armene ned. Forhåbentlig kan det lykkedes Jarrod at skaffe mig møder med et par af de andre magasiner hernede, i den kommende uge, således at der ligger noget klar, som plan b, hvis ikke jeg får jobbet i Sydney. Indtil videre aner jeg stadig ikke hvornår jeg kan forvente et svar. Jeg har bedt dem om en afklaring senest 1. februar, men til det siger de, at de ikke kan love noget. Det vigtige for mig er jo en afklaring inden min returbillet d. 11. februar. Men nu må jeg se. Min. 3. samtale er d. 19. januar med 3 AD'ere, en mad redaktør og hende som har stået for at arrangere interviews. Derefter vil de muligvis arrangere testshoots, men intet er sikkert. Endelig er vejret også vendt, og solen har skinnet fra en skyfri himmel i 4 dage nu. Det er skønt og det hjælper jo også på mit humør. I weekenden tager vi til østkysten syd for Auckland, hvor Jarrod har lånt en hytte ved stranden. Jarrod skal surfe, og jeg får forhåbentlig mulighed for at lave nogle fede surfbilleder til stock.

Onsdag d. 16. December 2009:

Weekenden i Whangamata på NZ's østkyst, har været rigtig dejlig. Bare turen derned. Jeg elsker at køre igennem bjergene ad krogede veje med masser af frodig natur omkring. Både fredag og lørdag aften grillede vi bøffer over åben ild og hyggede til sent. Heldigvis var vejret helt perfekt søndag, hvor vi begge fik en masse sol og jeg fik taget lidt surfbilleder. Det er en svær diciplin, men undervandshuset har været en god investering.

Denne uge, har indtil videre været rigtig travl med møder med forskellige agenter og endnu et magasin. Desværre siger alle det samme, at min mappe er for snæver og for magasinpræget. Jeg tror det er ved at være tid til at droppe agenterne og prøve at overbevise reklamebureauerne om at jeg faktisk har gang i det rigtige. Hele branchen her i NZ er uden tvivl en del år bagud med stilen og ambitionerne omkring markesføring i forhold til hjemme i DK. Det er tydeligt at det er et meget lille marked, præcis som jeg havde frygtet, og chancen for arbejde er klart større i Australien. Men mens jeg er her, vil jeg nu alligevel prøve at få hul igennem og planlægger i øjeblikket både en historie om lam og vin. Resten af ugen er heldigvis booket op med fotografering og koncert med Greenday fredag aften og det føles dejligt endelig at have fået lidt inspiration tilbage, og komme igang med at arbejde lidt igen. Det er efterhånden nemt at forstå hvorfor arbejdsløse folk bliver lullet ind i en verden af afmagt, dovenskab og kedsomhed, og vejen til arbejde som selvstændig er lang og ensom. Heldigvis er Jarrod stadig en god støtte. Jeg kunne ikke være fortsat uden ham.

Torsdag d. 17. December 2009:

I øvrigt er der nyt om Donna Hay. Deres AD'er har forladt dem, og planerne om en test shoot dag for nye talenter er endu ikke blevet til noget som helst. Heldigvis var Junior AD'eren med til mødet i starten af september og jeg har forsøgt at få fat i hende. Uden held desværre. Men hun har fået en mail. De siger at de stadig planlægger prøvedagen og regner med en gang midt i januar. Nu må vi se. En ny AD'er kan være både godt og skidt. Forhåbentligt kan det være min chance inden for, selvom det alligevel lidt føles som at starte forfra.

I dag skal jeg finde regi, i morgen skyde på location og til Greenday koncert, lørdag skyde opskrifter og søndag til barbecue tamtam med nogle af Jarrods venner. Hele næste uge står på photoshop, så der går nok lige et par dage, inden jeg får tid til at blogge igen.

I øvrigt er sommeren kommet. Eller næsten. Her er nærmest som en dansk sommer bare en smule varmere, men ikke meget. Regn, sol, overskyet. Det er dejligt, men føles totalt malplaceret med julepynt og nissemænd i 25 graders varme. Planen var jo ellers at springe let og elefant hen over julen, og Jarrod har også sagt at det ikke sku være noget problem, idet deres traditioner her er en del mere løse end vi kender det hjemmefra. For det meste er det bare en familie grill middag d. 25. og ikke så meget med dans og sang og en hel masse pakker. Jeg har sagt til Jarrod at han må forklare sin mor, at jeg under ingen omstændigheder vil have at hun køber en gave til mig. Det vil bare give mig endnu mere hjemve og få mig til at føle mig malplaceret. At holde jul med andres familie er altid lidt underligt.

Nytår bliver formentlig på stranden ved Piha, med sort sand, turkist vand og bjerge omkring. Der er utrolig smukt. Nærmest paradis. Planen er at booke en hytte og have bål på stranden med nogle af Jarrods venner. De gør sig ikke så meget i fine kjoler og fyrværkeri her. De fleste slapper af eller holder strandfester. Det passer mig fint, selvom jeg dog havde set frem til fyrværkeri af det helt store i Sydney. Desværre kræver det en masse planlægning og både flybilletter og overnatningsmuligheder er ekstremt dyrt. Så det er droppet til fordel for surferlivet. Jeg glæder mig.


2009-12-17 • 0 Comments • Categories: Canon G10 |  Landscape |  Nature |  Summer |  Traveling |  
Far, far away from home on my birthdayKiwi & Danish pastryI am a groupie
 
134 photos • 15488051 visits • template by dolichocephale • made with Pixelpost